Europaplein 10a, 6336 BE Hulsberg
085 - 2500 733

Hypotheken

Hypotheken

Een hypotheek die bij u past

Voor veel mensen is een hypotheek iets dat afgesloten moet worden, maar waar men weinig kennis van heeft. Bij ons bent u dan aan het juiste adres voor advisering en bemiddeling in uw hypotheek. Of u nu uw eerste huis gaat aankopen, gaat verbouwen of uw huidige hypotheek aangepast wilt hebben. 

Hypothekenoverzicht

Voor 1 januari 2013 kon uit een veel groter aantal hypotheekvormen gekozen worden. Voor deze lopende hypotheken blijft de hypotheekrente gewoon aftrekbaar. Deze hypotheekvormen kun je ook nog voor nieuwe hypotheken afsluiten, maar dan is de hypotheekrente niet meer aftrekbaar (en daarom is dat veelal niet interessant). 

Wij bemiddelen in de volgende Hypotheken

Aflossingsvrije Hypotheek

Je lost bij deze vorm van hypotheek niets af want je betaalt alleen rente. Hierdoor profiteer je van maximaal fiscaal voordeel en lage maandlasten. De schuld blijft tot het moment van aflossen (vaak als gevolg van verkoop van de woning) even groot, waardoor je van een maximale belastingteruggaaf kan genieten. Deze hypotheek wordt vaak gecombineerd met andere hypotheekvormen. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt.

Bankspaarhypotheek
 
Banksparen/ Spaarhypotheek (spaarrekening eigen woning) Deze hypotheekvorm wordt ook wel ‘banksparen’ genoemd. Je lost niets af gedurende de looptijd en het maandbedrag blijft gelijk. En jij hebt maximale belastingaftrek. Daarnaast sluit je een spaarrekening af. Iedere maand leg je een spaarbedrag in, waarover je een vergoeding krijgt. Deze is gelijk aan de hypotheekrente. Aan het einde van de looptijd heb je precies voldoende om de hypotheek af te lossen. Er is geen overlijdensrisicodekking ingebouwd. Deze kan je wel los afsluiten.
 De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt. En belastingvrij sparen is ook alleen mogelijk als de hypotheek voor 1 januari.
 
Beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek (beleggersrekening eigen woning) Deze beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek met een beleggingsrekening eigen woning. Je belegt periodiek of eenmalig in beleggingsfondsen. Mits je aan een aantal fiscale voorwaarden voldoet kun je belastingvrij beleggen. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt. En belastingvrij beleggen is ook alleen mogelijk als de hypotheek voor 1 januari is afgesloten.
 
Hybride Hypotheek
 
Dit is een combinatie van een spaar- en beleggingsverzekering. Je spaart en/of belegt via een verzekering. Naar keuze maak je een combinatie tussen een spaardeel en een beleggingsdeel. Zo bepaal je zelf de hoogte van de garantie die je wenst.. In de laatste jaren ligt de nadruk normaal gesproken op het sparen omdat je dan eigenlijk geen risico meer kan lopen. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt. En belastingvrij sparen is ook alleen mogelijk als de hypotheek voor 1 januari is afgesloten. Bij het afsluiten van deze hypotheek spreek je een bedrag af dat je niet gelijk hoeft op te nemen. Je kan tijdens de looptijd vrij aflossen en opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen hypotheekbedrag. De krediethypotheek wordt ook wel als ‘opeet’ hypotheek aangeboden en vooral bij overwaarde toegepast. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt.
 
Krediet Hypotheek
 
Bij het afsluiten van deze hypotheek spreek je een bedrag af dat je niet gelijk hoeft op te nemen. Je kan tijdens de looptijd vrij aflossen en opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen hypotheekbedrag. De krediethypotheek wordt ook wel als ‘opeet’ hypotheek aangeboden en vooral bij overwaarde toegepast. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt.
 
Levenhypotheek
 
Bij de levenhypotheek los je tijdens de looptijd niet af. Je spaart het af te lossen bedrag via een levensverzekering. De premie wordt belegd. Aan het einde van de looptijd kan je de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen met de opbrengst uit de verzekering. De verzekering kent verschillende vermogensvormen. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt. En belastingvrij sparen is ook alleen mogelijk als de hypotheek voor 1 januari is afgesloten.
 
Spaarhypotheek
 
Spaarhypotheek (kapitaalverzekering eigen woning) Bij deze hypotheek los jij gedurende de looptijd niets af. Je betaalt alleen rente. Daarnaast sluit je een spaarverzekering af, waarvan de premie bestaat uit een spaar- en risicodeel. Het risicodeel zorgt ervoor dat de hypotheek bij overlijden geheel of gedeeltelijk wordt afgelost. Over het spaardeel ontvang je een vergoeding gelijk aan de hypotheekrente. De hypotheekrente is voor deze hypotheekvorm alleen aftrekbaar als de hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten of onder de overgangsregeling valt. En belastingvrij sparen is ook alleen mogelijk als de hypotheek voor 1 januari is afgesloten.
Scroll to top